Герої без зброї: Україна відзначає Міжнародний день лікаря

Щороку у перший понеділок жовтня відзначається Міжнародний день лікаря.Це свято важливо не лише для покликаного медичного персоналу, а й для всього світу, який вдячний лікарям за їхню неоціненну роботу. Україна має особливих героїв серед своїх лікарів - бойових медиків, які відзначаються своєю відвагою і самовідданістю на передовій

Історія свята

Лікарі вперше з'явилися на Русі в давні часи, коли ще не було медицини в сучасному розумінні. Тоді людей лікували травами, настоянками та змовами.

До речі, саме слово "лікар" перекладається зі старослов'янської як "бурмотіти, говорити".

Свято було засноване в 1971 році з ініціативи Всесвітньої організації охорони здоров'я ООН та міжнародної медичної гуманітарної організації "Лікарі без кордонів". Свято спеціально присвячене визнанню досягнень лікарів усіх рівнів і спеціальностей.


Задля того, щоб вберегти себе від несподіваних витрат, радимо заздалегідь подбати пронадійне медичне страхування.




Чому цей день важливий?

Головна мета цього свята - привернути увагу людей до ролі лікарів у суспільстві. В останні роки робота лікарів набула особливого значення. Пандемія коронавірусу поставила перед лікарями надзвичайно високі вимоги, як фізичні, так і моральні, і вони часто жертвують власним життям заради порятунку своїх пацієнтів.

Окрім лікування тіл пацієнтів, лікарі дають їм цінні поради та допомагають подолати страхи й тривоги у складних ситуаціях, пов'язаних зі здоров'ям.

У Міжнародний день лікаря в ЗМІ публікуються дивовижні історії видатних лікарів, а медичні школи організовують дні відкритих дверей, на які особливо запрошують абітурієнтів.

Як наслідок, для молодих людей, які планують обрати медицину як кар'єру на все життя, розуміння плюсів і мінусів медичної професії має вирішальне значення, щоб не стати її жертвою.

Окрім професійного свята, цей захід дозволяє їм замислитися над проблемами, з якими стикаються сучасні лікарі на роботі. Принаймні в Україні таких проблем чимало, як еміграція професійних кадрів за кордон через низьку заробітну плату, недостатнє державне фінансування охорони здоров'я та війна через російську агресію. У цих складних умовах ми повинні підтримувати лікарів і поважати їхню працю.


Visit Ukraine у соцмережах:Telegram|YouTube|Instagram|Facebook|Twitter|TikTok


Герої без зброї: бойові медики України

Бойові медики – це спеціалізований медичний персонал, який працює на передовій лінії під час воєнних конфліктів. Їхня роль полягає в тому, щоб надавати допомогу пораненим воїнам безпосередньо в полі бою. Вони швидко реагують на критичні ситуації, зупиняють кровотечі, надають першу допомогу і виносять поранених з небезпечних зон.

Важливість бойових медиків

Бойові медики виконують роботу, яка може рятувати життя воїнів. Їхня відвага і професійність дозволяють зменшити кількість смертей і тяжких поранень серед військовослужбовців. Вони працюють в найскладніших умовах і часто ризикують власним життям, аби зберегти інші.

У нереальних ситуаціях без медикаментів, обладнання та людських ресурсів військові медики робили все, що було в їхніх силах. Вони оперували, зупиняли кровотечі, зшивали понівечені тіла, лікували рани, ділилися тими невеликими ліками, які у них були, щоб зберегти життя якомога більшій кількості людей і надавали моральну підтримку пораненим.

У них не було зброї, щоб захистити себе. Вони діяли відповідно до міжнародного права і прав людини. Багато лікарів були захоплені в полон і утримуються в нелюдських умовах вже майже два роки.

Факт їхнього затримання досі офіційно не підтверджений рф, хоча деякі з них регулярно з'являються в російських пропагандистських відеороликах.

Міжнародний день лікаря - це чудовий час виразити подяку і визнання бойовим медикам України за їхню надзвичайно важливу роботу. Їхня самовідданість і героїзм заслуговують на нашу повну підтримку та вдячність.

Українські медики - це не лише лікарі, а й люди, готові ризикувати власним життям, щоб врятувати інших. Вони працюють в умовах, коли звуки вибухів і пострілів стають для них нормою. Ці надзвичайно відважні фахівці надають медичну допомогу пораненим воїнам, цивільним жителям та всім, хто потребує допомоги.

Сьогодні, в Міжнародний день лікаря, ми висловлюємо щиру подяку медикам України за їхню неоціненну працю, відвагу і жертовність. Нехай їхній вклад в медичну сферу та безпеку нашої країни завжди буде визнаним і вшанованим. Нехай вони завжди повертаються додому цілими та звільненими від важких спогадів.

Слава Україні!

Кiлькiсть переглядiв: 25

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.